OBVESTILO O ZAPORAH – TRADICIONALNI JURIJEV SEJEM

Obveščamo, da bodo zaradi tradicionalnega Jurijevega sejma, ki bo potekal v torek, 23. aprila 2024, od 5.00 do 17.00 ure, popolne zapore naslednjih ulic in trgov v starem mestnem jedru: Mestni trg, Krempljeva ulica, Zelenikova ulica, Ulica heroja Lacka, Murkova ulica, Novi trg, Slovenski trg, Slomškova ulica, Prešernova ulica, Miklošičeva ulica, del Vinarskega trga, in ostale vmesne ulice.

Prosimo za razumevanje.

Na Gajkah kotiček ponovne uporabe še delujočih aparatov

Vabljeni vsi občanke in občani, da obiščete zbirni center CERO Gajke, oddate v rumeni kotiček kakšen svoj še delujoči aparat, ki ga več ne potrebujete, in tako poskrbite, da bo dobil novega lastnika. V kotičku se zbira aparate, ki delujejo na elektriko ali baterije, ki so delujoči in primerni za ponovno uporabo: 

  • belo tehniko – pralne stroje,
  • hladilnike, pečice, male gospodinjske aparate,
  • zabavno elektroniko – radie, zvočnike, LCD televizije in monitorje,
  • svetila,
  • računalniško opremo ter
  • orodje za dom in vrt. VEČ O TEM.

Obvestila odjemnikom toplote v večstanovanjskih stavbah

Podajamo informacije o delitvi in obračunu stroškov za toploto v večstanovanjskih stavbah z vgrajenimi delilniki od 1.10.2021 naprej. Za vpogled v podatke in izračune, za reklamacije in spremembe se je potrebno naročiti. Več o tem. 

Sprememba pri odvozu komunalnih odpadkov

Obveščamo, da se odvoz nekaterih vrst odpadkov izvaja v popoldanskem času na dan predvidenega odvoza. Občane prosimo, da posode na dan odvoza pustijo na prevzemnem mestu do večernih ur, predvidoma do 22:00 ure. Prosimo za razumevanje.

 

ŠOFERKO

Mestna občina Ptuj, Javne službe Ptuj in Združenje šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM) Ptuj starejšim občanom Mestne občine Ptuj ponujajo možnost brezplačnega prevoza. S Šoferkom bodo tudi ti bolj mobilni! Interesenti lahko pokličejo Javne službe Ptuj v delovnem času podjetja na telefonsko številko: (02) 620 73 67 in naročijo prevoz s Šoferkom. Poklicati je treba najmanj 3 dni pred načrtovanim prevozom in se dogovoriti za lokacijo ter uro. Več o tem.

Zagraditev zbirnih mest za odpadke pri večstanovanjskih stavbah

Stanovalce večstanovanjskih stavb v Mestni občini Ptuj obveščamo, da lahko na sedežu Javnih služb Ptuj pridobijo vso dokumentacijo za postavitev zbirnih mest za odpadke. Več informacij.

SISTEM IZPOSOJE KOLES - PECIKL

Sistem »PECIKL« je sestavljen iz mreže postaj avtomatiziranega sistema za BREZPLAČNO izposojo mestnih koles v Mestni občini Ptuj po načelu samopostrežbe. Mrežo tvorijo štiri postaje na lokacijah: Zadružni trg – parkirišče P&R, Mestni trg – mestna hiša, Kraigherjeva ulica – Rimska peč, Potrčeva cesta – pri Splošni bolnišnici Ptuj. Kolesa si lahko, po prvotni registraciji, izposodite na 2 izdajnih mestih: na Mestni blagajni Javnih služb Ptuj in v TIC Ptuj. Upravljavec sistema je družba Javne službe Ptuj d.o.o. Splošni pogoji in Navodila uporabnikom.