Na Gajkah kotiček ponovne uporabe še delujočih aparatov

Vabljeni vsi občanke in občani, da obiščete zbirni center CERO Gajke, oddate v rumeni kotiček kakšen svoj še delujoči aparat, ki ga več ne potrebujete, in tako poskrbite, da bo dobil novega lastnika. V kotičku se zbira aparate, ki delujejo na elektriko ali baterije, ki so delujoči in primerni za ponovno uporabo: 

  • belo tehniko – pralne stroje,
  • hladilnike, pečice, male gospodinjske aparate,
  • zabavno elektroniko – radie, zvočnike, LCD televizije in monitorje,
  • svetila,
  • računalniško opremo ter
  • orodje za dom in vrt. VEČ O TEM.

Obvestila odjemnikom toplote v večstanovanjskih stavbah

Podajamo informacije o delitvi in obračunu stroškov za toploto v večstanovanjskih stavbah z vgrajenimi delilniki od 1.10.2021 naprej. Za vpogled v podatke in izračune, za reklamacije in spremembe se je potrebno naročiti. Več o tem. 

 

ŠOFERKO

Mestna občina Ptuj, Javne službe Ptuj in Združenje šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM) Ptuj starejšim občanom Mestne občine Ptuj ponujajo možnost brezplačnega prevoza. S Šoferkom bodo tudi ti bolj mobilni! Interesenti lahko pokličejo Javne službe Ptuj v delovnem času podjetja na telefonsko številko: (02) 620 73 67 in naročijo prevoz s Šoferkom. Poklicati je treba najmanj 3 dni pred načrtovanim prevozom in se dogovoriti za lokacijo ter uro. Več o tem.

Zagraditev zbirnih mest za odpadke pri večstanovanjskih stavbah

Stanovalce večstanovanjskih stavb v Mestni občini Ptuj obveščamo, da lahko na sedežu Javnih služb Ptuj pridobijo vso dokumentacijo za postavitev zbirnih mest za odpadke. Več informacij.

SISTEM IZPOSOJE KOLES - PECIKL

Sistem »PECIKL« je sestavljen iz mreže postaj avtomatiziranega sistema za BREZPLAČNO izposojo mestnih koles v Mestni občini Ptuj po načelu samopostrežbe. Mrežo tvorijo štiri postaje na lokacijah: Zadružni trg – parkirišče P&R, Mestni trg – mestna hiša, Kraigherjeva ulica – Rimska peč, Potrčeva cesta – pri Splošni bolnišnici Ptuj. Kolesa si lahko, po prvotni registraciji, izposodite na 2 izdajnih mestih: na Mestni blagajni Javnih služb Ptuj in v TIC Ptuj. Upravljavec sistema je družba Javne službe Ptuj d.o.o. Splošni pogoji in Navodila uporabnikom.