ERačun je brezplačna elektronska storitev, ki nadomesti mesečni tiskani račun, ki ga prejemate po klasični pošti in omogoča prihranek časa in stroškov. Odločite se lahko za prejemanje eRačunov v svoj predal elektronske pošte (email) ali/in v svojo elektronsko banko. Računi so elektronsko podpisani s kvalificiranim digitalnim potrdilom izdajatelja, kar zagotavlja verodostojnost podatkov. Pošiljanje računov v elektronski obliki omogočamo vsem strankam - fizičnim in pravnim osebam.

eRačuna je enostaven za uporabo in okolju prijazen, saj nadomešča klasično papirno položnico.

Kako naročim e-račun?

Za prejemanje eRačunov se lahko prijavite preko svoje spletne banke ali z vlogo za izdajo eRačuna. Izpolnjeno vlogo oddajte na upravi Javnih služb Ptuj d.o.o ali jo pošljite na naslov podjetja: Javne službe Ptuj d.o.o., Ulica heroja Lacka 3, 2250 Ptuj. Lahko jo pošljete tudi na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kako se lahko odjavim od prejemanja e-računa?

V primeru, da se želite odjaviti od prejemanja eRačuna izpolnite vlogo za odjavo eRačuna. V tem primeru vam bomo ponovno pošiljali račune v fizični obliki na vaš naslov.