Na Ptuju se danes urejajo tri pokopališča: staro mestno pokopališče, preurejeno v Spominski park, ter staro in novo Rogozniško pokopališče. Obe pokopališči sta locirani v četrtni skupnosti Rogoznica. Na starem Rogozniškem pokopališču je 587 grobov, na novem pa 2378 družinskih ter 264 vrstnih ali enojnih grobov. Na starem rogozniškem pokopališču se izvaja obnova zidu, na novem je postavljen žarni zid.

Žarni zid na novem rogozniškem pokopališču

Na pobudo občanov o izgradnji žarnega zidu in prostora za posip pepela se je družba Javne službe Ptuj investicije lotila z lastnimi sredstvi. Žarnih niš je 240, skupno je prostora za 1.164 žarnih posod. Na voljo je 138 niš s prostorom za 4 žare, cena enkratnega zakupa je 2.500 evrov, in 102 niši za 6 žar po ceni 2.700 evrov (cene vsebujejo DDV). V gozdu je urejena zelenica za raztros pepela z manjšo ploščadjo, klopjo in polico za odlaganje sveč. 

Z zaključenim projektom družba Javne službe Ptuj daje svoj prispevek lokalnemu okolju in uresničuje poslanstvo družbeno odgovornega podjetja.

Cenik pogrebnih in pokopaliških storitev                

Natisni
Novo Rogozniško pokopališče
Žarni zid
Žarni zid

Kontakti

Dežurna pogrebna služba
(02) 780 03 00

Boštjan Prosenjak, vodja dejavnosti
(02) 780 03 00
bostjan.prosenjak@jsp.si

Delovni čas

Odprtje vežic
Vsak dan: 8:00 - 20:00

Sprejemna pisarna, informacije
Sprejem strank: od ponedeljka do petka med 8. in 14. uro. 

 

 

Obvestilo

Zaradi pričetka gradnje novega poslovilnega objekta na novem Rogozniškem pokopališču, se uporabljajo vežice na starem rogozniškem pokopališču.

Pokopi in pogrebne svečanosti se bodo še naprej izvajali na novem rogozniškem pokopališču.

V času obnove bo pisarna nameščena v modularni enoti na parkirišču pokopališča (ob cvetličarni) in bo odprta za stranke vsak dan od 8. do 14. ure.