Kaj so brezplačni prevozi starejših?

Brezplačni prevozi starejših je partnerski projekt Mestne občine Ptuj, Javnih služb Ptuj in ZŠAM Ptuj. Prinašajo novost v Mestno občino Ptuj, saj bodo starejši občani, ki potrebujejo prevoz do določene lokacije in ki nimajo lastnega prevoza ter enostavnega dostopa do javnega prevoza, od 16. septembra lahko poklicali in naročili prevoz, ki ga bo na dogovorjeni termin opravil prostovoljec ZŠAM. Sodelujoči vozniki so vsi člani ZŠAM Ptuj.

Komu je namenjeno?

Vsi tisti, ki so se doslej srečevali s težavo, kako priti do zdravnika, bolnišnice, do drugih javnih ustanov, v središče mesta po opravkih …, je brezplačni prevoz namenjen prav njim – starejšim občanom, ki nimajo lastnega prevoza ter enostavnega dostopa do javnega prevoza, za opravljanje krajših poti v Mestni občini Ptuj. Mestna občina Ptuj, Javne službe Ptuj in prostovoljci ZŠAM Ptuj tako ponujajo dodatno storitev občanom in s tem spodbujajo njihovo mobilnost, samostojnost in socializacijo ter večjo vključenost v lokalno okolje.

Trajnostna mobilnost

S partnerskim projektom prav tako krepimo trajnostno mobilnost v mestni občini, saj je podjetje Javne službe Ptuj, koordinator projekta, priskrbelo električni avtomobil za izvajanje prevozov. Starejši bodo tako uporabljali storitev na okolju prijazen način.

Kako bo potekalo in kontaktna številka

Interesenti bodo lahko poklicali Javne službe Ptuj v delovnem času podjetja na telefonsko številko: (02) 620 73 35 in naročili prevoz s Šoferkom. Poklicati je treba najmanj 3 dni pred načrtovanim prevozom in se dogovoriti za lokacijo ter uro. Javne službe bodo koordinirale delo prostovoljcev ZŠAM, tako da bo vedno nekdo na voljo za uporabnike.