Začasna deponija za gramoz (Bolcarjeva jama)

Za potrebe projekta »Gradnja regionalnih kolesarskih povezav za zagotavljanje trajnostne mobilnosti v Spodnjem Podravju odsek 3 Ptuj – Markovci – Gorišnica« se bo uredila začasna deponija za gramoz v »Bolcarjevi jami«. Lokacija je najprimernejša za začasno odlaganje gramoza, saj leži ob trasi gradnje. Deponija se bo začela uporabljati v tem tednu. Po izvedbi projekta bo prostor povrnjen v obstoječe stanje. 

Lokacija začasne deponije gramoza:

Obvestilo odjemalcem toplote

Obveščamo vas, da smo zaradi povišanja stroškov za proizvodnjo toplote (zemeljski plin, elektrika) z novim letom bili primorani povišati cene toplote na sistemu daljinskega ogrevanja. Ceniki so objavljeni na Energetika - Javne službe Ptuj (js-ptuj.si). Kljub prizadevanju, da kot dobavitelj toplote zmanjšamo posledice stanja na trgu energentov za odjemalce, pa se vseeno dvigu cene toplote nismo mogli izogniti.  Vsem, ki bi vam obročno plačevanje ali zamik datuma plačila na položnici olajšal plačevanje položnic vam bomo le-to omogočili. Za dogovor glede plačevanja položnic za ogrevanje smo na voljo na tel. št. 02 620 73 62 in na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Za vse ostale informacije (sprememba akontacije, sprememba plačnika, naslov za pošiljanje, naročilo na e-račun,…) smo dosegljivi na tel. št. 02 620 73 49 ali na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Prevzem klavničnih odpadkov na ZC CERO Gajke

Na zbirnem centru CERO Gajke je mogoče oddati klavnične odpadke iz domačega zakola. Prevzem tovrstnih odpadkov je brezplačen za občane Mestne občine Ptuj in občine Dornava. Za občane iz drugih občin bo možno omenjene odpadke oddati le proti plačilu v skladu s cenikom izvajalca. Izvajalec ne sprejema tovrstnih odpadkov od pravnih subjektov. Več o tem.

Na Gajkah kotiček ponovne uporabe še delujočih aparatov

Vabljeni vsi občanke in občani, da obiščete zbirni center CERO Gajke, oddate v rumeni kotiček kakšen svoj še delujoči aparat, ki ga več ne potrebujete, in tako poskrbite, da bo dobil novega lastnika. V kotičku se zbira aparate, ki delujejo na elektriko ali baterije, ki so delujoči in primerni za ponovno uporabo: 

  • belo tehniko – pralne stroje,
  • hladilnike, pečice, male gospodinjske aparate,
  • zabavno elektroniko – radie, zvočnike, LCD televizije in monitorje,
  • svetila,
  • računalniško opremo ter
  • orodje za dom in vrt. VEČ O TEM.

Obvestila odjemnikom toplote v večstanovanjskih stavbah

Podajamo informacije o delitvi in obračunu stroškov za toploto v večstanovanjskih stavbah z vgrajenimi delilniki od 1.10.2021 naprej. Za vpogled v podatke in izračune, za reklamacije in spremembe se je potrebno naročiti. Več o tem. 

Sprememba pri odvozu komunalnih odpadkov

Obveščamo, da se odvoz nekaterih vrst odpadkov izvaja v popoldanskem času na dan predvidenega odvoza. Občane prosimo, da posode na dan odvoza pustijo na prevzemnem mestu do večernih ur, predvidoma do 22:00 ure. Prosimo za razumevanje.

Obvestilo o sprejemu strank za naročanje pogreba

Obveščamo, da je sprejem strank za naročanje pogreba v pisarni na Rogozniškem pokopališču možen od ponedeljka do petka med 8. in 14. uro. Ob sobotah smo zaradi izrednih razmer (Covid-19) dosegljivi na dežurno številko 02/780 03 00.

Ptujski Škrnicl na novi lokaciji

Ptujski škrnicl s ponudbo izdelkov in pridelkov slovenskih kmetij deluje na novi lokaciji - na Prešernovi ulici 15 (ob piceriji Slonček).

ŠOFERKO

Mestna občina Ptuj, Javne službe Ptuj in Združenje šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM) Ptuj starejšim občanom Mestne občine Ptuj ponujajo možnost brezplačnega prevoza. S Šoferkom bodo tudi ti bolj mobilni! Interesenti lahko pokličejo Javne službe Ptuj v delovnem času podjetja na telefonsko številko: (02) 620 73 67 in naročijo prevoz s Šoferkom. Poklicati je treba najmanj 3 dni pred načrtovanim prevozom in se dogovoriti za lokacijo ter uro. Več o tem.

Zagraditev zbirnih mest za odpadke pri večstanovanjskih stavbah

Stanovalce večstanovanjskih stavb v Mestni občini Ptuj obveščamo, da lahko na sedežu Javnih služb Ptuj pridobijo vso dokumentacijo za postavitev zbirnih mest za odpadke. Več informacij.

SISTEM IZPOSOJE KOLES - PECIKL

Sistem »PECIKL« je sestavljen iz mreže postaj avtomatiziranega sistema za BREZPLAČNO izposojo mestnih koles v Mestni občini Ptuj po načelu samopostrežbe. Mrežo tvorijo štiri postaje na lokacijah: Zadružni trg – parkirišče P&R, Mestni trg – mestna hiša, Kraigherjeva ulica – Rimska peč, Potrčeva cesta – pri Splošni bolnišnici Ptuj. Kolesa si lahko, po prvotni registraciji, izposodite na 2 izdajnih mestih: na Mestni blagajni Javnih služb Ptuj in v TIC Ptuj. Upravljavec sistema je družba Javne službe Ptuj d.o.o. Splošni pogoji in Navodila uporabnikom.