Spremenjen delovni čas Ptujskega škrnicla 2

Obveščamo o spremenjenem delovnem času Ptujskega škrnicla na mestni tržnici:

torek – petek: 7:30 – 14:30;

sobota: 7:00  - 14:00.

Ob ponedeljkih, nedeljah in praznikih zaprto.

Veselimo se srečanja z Vami in Vas lepo povabimo, da nas obiščete v tem času.

Zbiranje kosovnih odpadkov

Od začetka maja do konca avgusta bomo izvajali odvoz kosovnih odpadkov od vrat do vrat, po predhodnem naročilu s strani občanov. O terminu bodo naročniki obveščeni en dan pred odvozom na telefonsko številko, ki so jo posredovali ob naročilu.

Zbiranje odpadnega stekla po sistemu od vrat do vrat

Kot izvajalec javne službe zbiranja odpadkov v Mestni občini Ptuj smo s 1.1.2021 pričeli z zbiranjem odpadnega stekla po sistemu »od vrat do vrat«. S tem je omogočeno, da uporabniki zbirate odpadno steklo doma in ga nastavite na svoja prevzemna mesta. V individualnih gospodinjstvih je možnost zbiranja v lastnih gajbicah, v mestnem jedru in v poslovnih stavbah z več uporabniki je na vhodu stavbe že nameščen zabojnik za steklo. V kolikor se boste odločili za zabojnik s strani izvajalca, pa nam to sporočite na telefonsko številko 02 620 73 37 ali 02 620 73 64. Termine prevzema odpadnega stekla lahko preverite na spletni strani ali se naročite na brezplačno SMS obveščanje.

S pričetkom zbiranja odpadnega stekla po sistemu »od vrat do vrat« so se s 1.1.2021 umaknili zabojniki za zbiranje odpadnega stekla iz ekoloških otokov.

Obvestilo gospodinjstvom v ČS Spuhlja o pričetku obračunavanja odvoza odpadkov

V skladu s Sklepom o soglasju k bonitetam po izteku veljavnosti Pogodbe o medsebojnih pravicah in obveznostih za izgradnjo CERO Gajk, sprejetem na mestnem svetu MO Ptuj, dne 14.12.2020, se s 1.1.2021 storitve odvoza odpadkov zaračunavajo neposredno občanom, kar pomeni, da bodo gospodinjstva v ČS Spuhlja mesečno prejemala položnico za odvoz odpadkov. Za vse informacije v zvezi s plačili, s spremembami podatkov na računu ali zamenjavo zabojnika z drugačnim volumnom, smo vam na voljo na telefonski številki 02 620 73 30 ali na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Račun lahko poravnate z gotovino brez plačila provizije na Mestni blagajni, Ulica heroja Lacka 1.

Obvestilo o sprejemu strank za naročanje pogreba

Obveščamo, da je sprejem strank za naročanje pogreba v pisarni na Rogozniškem pokopališču možen od ponedeljka do petka med 8. in 14. uro. Ob sobotah smo zaradi izrednih razmer (Covid-19) dosegljivi na dežurno številko 02/780 03 00.

Pisarna za poslovanje s strankami

Za poslovanje s strankami smo odprli nove prostore na lokaciji Ulica heroja Lacka 1 (prostori bivše UniCredit banke).

Na enem mestu lahko stranke uredijo plačila na Mestni blagajni, zadeve iz področja ravnanja z odpadki in daljinskega ogrevanja, upravljanja večstanovanjskih stavb, upravljanja parkirišč ter pridobite informacije za dolžnike in informacije glede najema Dominikanskega samostana.

Delovni čas za stranke:

- v ponedeljek, torek in četrtek od 8. do 11. ure ter od 11:30 do 14. ure,

- v sredo od 8. do 11. ure ter od 12. do 16. ure,

- v petek od 8. do 11. ure ter od 11:30 do 12:00.

Po domače izdelke v Ptujski Škrnicl

Ptujski škrnicl s ponudbo izdelkov in pridelkov slovenskih kmetij ter izdelki Centra ponovne rabe deluje na lokaciji nekdanje trgovine Bratje Reš, Volkmerjeva cesta 25, Ptuj. Trgovina je odprta od ponedeljka do petka, od 8:00 do 18:00, v soboto od 8:00 do 12:00, v nedeljo in med prazniki je trgovina zaprta. **Del CPR na lokaciji CERO Gajk je ponovno odprl svoja vrata.** V šotoru CPR na Gajkah so naprodaj **večji kosi** pohištva in tehnična oprema, **manjši predmeti**, kot so porcelan, keramika, steklo, oblačila, knjige in igrače, pa so razstavljeni v Ptujskem škrniclu. Večje predmete lahko oddate v CPR na lokaciji CERO Gajke od ponedeljka do petka med 12. in 16. uro, manjše stvari pa v CPR v Ptujskem škrniclu od ponedeljka do petka, od 8. do 18. ure. Več o tem.

Del Centra ponovne rabe ponovno na Gajkah

Center ponovne rabe na lokaciji CERO Gajk je ponovno odprl svoja vrata. V šotoru CPR na Gajkah so naprodaj večji kosi pohištva in tehnična oprema, manjši predmeti, kot so porcelan, keramika, steklo, oblačila, knjige in igrače, pa so razstavljeni v Ptujskem škrniclu. Večje predmete lahko oddate v CPR na lokaciji CERO Gajke od ponedeljka do petka med 12. in 16. uro, manjše stvari pa v CPR v Ptujskem škrniclu od ponedeljka do petka, od 8. do 18. ure.

ŠOFERKO

Mestna občina Ptuj, Javne službe Ptuj in Združenje šoferjev in avtomehanikov (ZŠAM) Ptuj starejšim občanom Mestne občine Ptuj ponujajo možnost brezplačnega prevoza. S Šoferkom bodo tudi ti bolj mobilni! Interesenti lahko pokličejo Javne službe Ptuj v delovnem času podjetja na telefonsko številko: (02) 620 73 35 in naročijo prevoz s Šoferkom. Poklicati je treba najmanj 3 dni pred načrtovanim prevozom in se dogovoriti za lokacijo ter uro. Več o tem.

Zagraditev zbirnih mest za odpadke pri večstanovanjskih stavbah

Stanovalce večstanovanjskih stavb v Mestni občini Ptuj obveščamo, da lahko na sedežu Javnih služb Ptuj pridobijo vso dokumentacijo za postavitev zbirnih mest za odpadke. Več informacij.

Spremenjen delovni čas Mestne blagajne

Mestna blagajna v Ulici heroja Lacka 1 za stranke posluje v naslednjem delovnem času:

Ponedeljek 08:00 - 14:00, zaprto v času malice, med 11:00 in 11:30.
Torek 08:00 - 14:00, zaprto v času malice, med 11:00 in 11:30.
Sreda 08:00 - 16:00, zaprto v času malice, med 11:00 in 12:00.
Četrtek 08:00 - 14:00, zaprto v času malice, med 11:00 in 11:30.
Petek 08:00 - 12:00, zaprto v času malice, med 11:00 in 11:30.
Sobota zaprto
Nedelja zaprto

 

SISTEM IZPOSOJE KOLES - PECIKL

Sistem »PECIKL« je sestavljen iz mreže postaj avtomatiziranega sistema za BREZPLAČNO izposojo mestnih koles v Mestni občini Ptuj po načelu samopostrežbe. Mrežo tvorijo štiri postaje na lokacijah: Zadružni trg – parkirišče P&R, Mestni trg – mestna hiša, Kraigherjeva ulica – Rimska peč, Potrčeva cesta – pri Splošni bolnišnici Ptuj. Kolesa si lahko, po prvotni registraciji, izposodite na 2 izdajnih mestih: na Mestni blagajni Javnih služb Ptuj in v TIC Ptuj. Upravljavec sistema je družba Javne službe Ptuj d.o.o. Splošni pogoji in Navodila uporabnikom.