Sporočila za javnost

Vse občanke in občane Mestne občine Ptuj obveščamo, da bo v mesecu aprilu in maju potekala akcija zbiranja zelenega odreza po četrtnih skupnosti. Družba Javne službe Ptuj želi s to akcijo zmanjšati število divjih odlagališč.

KOMU JE AKCIJA NAMENJENA?

Akcija je namenjena zgolj za gospodinjstva in zato ni dovoljeno odlaganje teh vrst odpadkov iz poslovne dejavnosti.

KAJ SODI MED ZELENI ODREZ?

Med zeleni obrez lahko občani oddate:

  • ODPADNO VEJEVJE Z DREVES, ŽIVIH MEJ, ITD…,
  • ODPADNI PLEVEL (samo v vrečah),
  • ODPADNO LISTJE (samo v vrečah)

V trgovini Ptujski škrnicl, ki deluje pod okriljem Javnih služb Ptuj, smo pristopili k reševanju nastale situacije tako, da vsem strankam ponudimo dostavo živilskih artiklov na dom. 

Vsak delovnik med 8. in 16. uro lahko na telefonski številki 02/780-03-02 ali 031-317-135 in e-mail naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., oddate naročilo izdelkov – priporočamo, da zapišete šifro izdelka in njegovo količino. Pripišite še vaš ime in priimek, naslov in telefonsko številko. Blago bo dostavljeno isti ali naslednji dan. Možen je tudi osebni prevzem vnaprej naročenega blaga v trgovini Ptujski škrnicl na Ptuju.

Plačevanje je do nadaljnjega mogoče le s kreditno kartico.

Dostava na dom je v času izrednih razmer brezplačna. 

PRENOS CENIKA V PDF

#ostanimodoma #ostanimozdravi

Odjemalce toplotne energije na območju daljinskega sistema v Mestni občini Ptuj obveščamo, da se je s 1. 10. 2019 spremenil cenik oskrbe s toplotno energijo. Variabilni del cene toplotne energije se je znižal za 3,61 %, fiksni del pa se je znižal za 5,96 %.  Več o tem.

V prostorih nekdanje trgovine Bratje Reš-Žerak, na Volkmerjevi cesti 25 na Ptuju, je v sredo, 15. januarja, ob 11. uri svoja vrata odprla trgovina Ptujski škrnicl. Pred množico obiskovalcev sta trgovino otvorila županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek in direktor Javnih služb Ptuj mag. Alen Hodnik, ki sta izrazila navdušenje ob novi pridobitvi za mesto Ptuj. Ideja o trgovini z domačimi pridelki in izdelki je nastala kot nadgradnja uspešnega projekta LAS – prodaja proizvodov slovenskih kmetij. Z namenom spodbujati rabo lokalno pridelane hrane ter izdelkov iz lokalnega okolja in ponovno uporabo že zavrženih predmetov, ki jim lahko vdahnemo novo življenje, je nastal Ptujski škrnicl.

Obveščamo, da je električno vozilo Zapeljivec, s ponedeljkom, 16.9.2019, zaključilo z vožnjami v tej sezoni.