Obvestilo odjemalcem toplote

Obveščamo vas, da smo zaradi povišanja stroškov za proizvodnjo toplote (zemeljski plin, elektrika) bili primorani povišati cene toplote na sistemu daljinskega ogrevanja. Odjemalci, ki plačujejo ogrevanje z akontacijami, so že januarja 2022 prejeli položnice z novimi cenami, odjemalci, ki plačujejo po dejanski porabi, so prve položnice z novimi cenami prejeli februarja 2022.

Kljub prizadevanju, da kot dobavitelj toplote zmanjšamo posledice stanja na trgu energentov za odjemalce, pa se vseeno dvigu cene toplote nismo mogli izogniti.  Vsem, ki bi vam obročno plačevanje ali zamik datuma plačila na položnici olajšal plačevanje položnic vam bomo le-to omogočili. Za dogovor glede plačevanja položnic za ogrevanje smo na voljo na tel. št. 02 620 73 62 in na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Za vse ostale informacije (sprememba akontacije, sprememba plačnika, naslov za pošiljanje, naročilo na e-račun,…) smo dosegljivi na tel. št. 02 620 73 49 ali na e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Ceniki oskrbe s toplotno energijo v Mestni občini Ptuj

Aktualni cenik oskrbe s toplotno energijo, veljaven od 1.1.2023.

Oskrba s toplotno energijo iz daljinskega ogrevanja

V sistemu daljinskega ogrevanja podjetje Javne službe Ptuj od leta 2012 izvaja dejavnost oskrbe s toplotno energijo v Mestni občini Ptuj. Območje obsega 6,26 km2, sistem  daljinskega ogrevanja pa je med manjšimi v Sloveniji. Proizvodnja se vrši v večjih kotlovnicah, kjer se kot gorivo uporablja izključno primarno gorivo zemeljski plin.
Kot upravljavec sistema daljinskega ogrevanja nastopamo v vlogi proizvajalca in istočasno distributerja toplotne energije za proizvodnjo toplote za ogrevanje brez priprave sanitarne tople vode,  saj je obratovanje kotlovnic sezonsko. V kotlovnicah upravljamo z 18 kotli,  sistem daljinskega ogrevanja pa tvori še 51 toplotnih postaj. Sistem je avtomatiziran, kar pomeni, da lahko deluje samostojno ali preko daljinskega nadzora, ki se izvaja v glavni kotlovnici na naslovu Volkmerjeva cesta 20.

Upravljanje s pogodbenimi kurilnicami

Trenutno upravljamo z 12 kurilnicami, za katere imamo sklenjeno pogodbo z lastniki o oskrbi s toplotno energijo in upravljanju s kurilnimi napravami.

Obseg del v okviru tržnih dejavnosti in upravljanja pogodbenih kurilnic:

  • upravljanje s sistemom pogodbenih kurilnic na območju MO Ptuj,
  • upravljanje in TV dela na ponudbenih kurilnicah,
  • odčitavanje radiatorskih delilnikov stroškov ogrevanja,
  • izdelava razdelilnikov stroškov ogrevanja in dostava poročil odjemalcem,
  • popravila, vzdrževanja in izdelava instalacij za gretje,
  • periodična zamenjava merilnikov kot delilnikov v poslovnih objektih.

Zakonodaja:

Povezave:

 

Kontakti

Dežurna služba in odprava napak
041 592 241

Boris Belšak, vodja del in vgradnja delilnikov
(02) 620 73 68
boris.belsak@jsp.si

Vesna Sedlašek, obračuni ogrevanja
(02) 620 73 49
vesna.sedlasek@jsp.si 

Kurilnica EO RVZ (Volkmerjeva c. 20):
(02) 787 59 50
041 611 019

eRačun

Ikona eRačunERačun nadomešča papirnato obliko računa. Je enostaven za uporabo in prijaznejši do okolja. Več o eRačunu..