Kaj so brezplačni prevozi starejših?

Brezplačni prevozi starejših je partnerski projekt Mestne občine Ptuj, Javnih služb Ptuj in ZŠAM Ptuj. Starejši občani, ki potrebujejo prevoz do določene lokacije in ki nimajo lastnega prevoza ter enostavnega dostopa do javnega prevoza, lahko naročijo prevoz, ki ga bo na dogovorjeni termin opravil prostovoljec ZŠAM. Sodelujoči vozniki so vsi člani ZŠAM Ptuj.

Kako poteka naročilo in kontaktna številka

Interesenti pokličejo Javne službe Ptuj v delovnem času podjetja na telefonsko številko: (02) 620 73 33 in naročijo prevoz s Šoferkom. Prevozi se izvajajo v dopoldanskih urah, in sicer glede na razpoložljivost šoferjev v ponedeljek, sredo ali v petek. Poklicati je treba najmanj 3 dni pred načrtovanim prevozom in se dogovoriti za lokacijo ter uro. Javne službe Ptuj koordinirajo delo prostovoljcev ZŠAM.

Komu je namenjeno?

Vsi tisti, ki so se doslej srečevali s težavo, kako priti do zdravnika, bolnišnice, do drugih javnih ustanov, v središče mesta po opravkih …, je brezplačni prevoz namenjen prav njim – starejšim občanom, ki nimajo lastnega prevoza ter enostavnega dostopa do javnega prevoza, za opravljanje krajših poti v Mestni občini Ptuj. Mestna občina Ptuj, Javne službe Ptuj in prostovoljci ZŠAM Ptuj tako ponujajo dodatno storitev občanom in s tem spodbujajo njihovo mobilnost, samostojnost in socializacijo ter večjo vključenost v lokalno okolje.

Trajnostna mobilnost

S partnerskim projektom prav tako krepimo trajnostno mobilnost v mestni občini, saj je podjetje Javne službe Ptuj, koordinator projekta, priskrbelo električni avtomobil za izvajanje prevozov. Starejši bodo tako uporabljali storitev na okolju prijazen način.