Trgovina Ptujski škrnicl na Volkmerjevi cesti je od 5. 2. 2022 zaprta, s svojo ponudbo se ponovno vrača v staro mestno jedro. 

V soboto, 12. 2. 2022, ob 8. uri, bo Ptujski škrnicl odprl svoja vrata v  trgovinici na Prešernovi ulici 15 (ob Piceriji Slonček). V prijetni butični trgovinici bo mogoče še vedno najti vse, kar ponuja blagovna znamka Ptujski škrnicl, ter slediti vsemu dobremu. Na dan otvoritve so za kupce pripravili 10 % otvoritveni popust, prav tako pa bodo v ponudbi sedaj zelo aktualni domači krofi in kakšno presenečenje za valentinovo. Kupcem bodo pred Ptujskim škrniclom na voljo parkirna mesta z dovoljenim časom brezplačnega parkiranja do 30 minut, tako da bodo lahko v miru opravili svoj nakup. 

Mag. Alen Hodnik, direktor Javnih služb Ptuj: »Informacija o zaprtju trgovine Ptujski škrnicl na Volkmerjevi cesti in selitev v staro mestno jedro je marsikoga presenetila, predvsem zaradi bojazni pomanjkanja parkirnih prostorov. Vendar smo skupaj z MO Ptuj našli rešitev in zagotovili kratkotrajno parkiranje. Prepričani smo, da je odločitev prava, saj bo poslovanje na novi lokaciji stroškovno sprejemljivejše, hkrati pa prispevamo k oživljanju starega mestnega jedra. Ptujski škrnicl je kupcu prijazna trgovina, kjer vas postrežejo zelo prijazne prodajalke, ki se zavedajo, kako pomembno je poznati ponudbo v trgovini. Na enem mestu je združena pestra ponudba lokalnih ponudnikov, ki zadovolji še tako zahtevnega kupca.

Vljudno vabljeni na novo lokacijo v Prešernovi ulici 15, kjer bomo za vas vsak dan poslovali med 9. in 17. uro, ob sobotah pa med 8. in 12. uro.«

Ptujski škrnicl je v zadnjih dveh letih postal prepoznavna blagovna znamka, ki s svojo vsebino prepriča vse več zahtevnih in ozaveščenih kupcev, ki želijo poznati izvor in sledljivost prehranskih artiklov. Ptujski škrnicl že od začetka sloni na ponudbi lokalnega, domačega in slovenskega.  S sodelovanjem s preko 100 ponudniki, več kot 70 % ponudnikov je iz občin Spodnjega Podravja, se je ustvarila tudi bogata mreža ponudnikov, ki so se na ta način medsebojno spoznali in pričeli tudi sodelovati. Sodelovanje Javnih služb Ptuj preko Ptujskega škrnicla  z več kot 100 ponudniki sloni na pravični trgovini, ki je vse bolj pomemben pojem v evropski kmetijski politiki ter vzpodbuja trgovce k zavezi o pravičnem in legalnem plačilu, ki lokalnim ponudnikom omogoča preživetje, ter vse krajšim dobavnim verigam, ki omogočajo svežino in kvalitetno prehrano.  

V Q centru na Ptuju je kupcem na voljo tudi stojnica z izdelki Ptujskega škrnicla, in sicer od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro.

Ptujski škrnicl je zgodba o povezovanju, mreženju ter osveščanju. Z nakupom v Ptujskem škrniclu podprete lokalne in slovenske pridelovalce zdrave hrane ter ohranjate delovna mesta. Hvala, da ostajate naši kupci. Vabljeni, da nas obiščete v trgovini na Prešernovi ulici 15 (zraven Picerije Slonček) ali pa na naši stojnici v Q centru.