Ukrepi na upravi Javnih služb in na Mestni blagajni

Zaradi naraščanja števila okuženih z virusom COVID 19 in zaradi varovanja zdravja naših zaposlenih in strank, smo sprejeli naslednje ukrepe:

uprava Javnih služb Ptuj, Ul. heroja Lacka 3, je ZAPRTA za stranke,

Mestna blagajna, Ul. heroja Lacka 1, je za stranke odprta v času uradnih ur, in sicer:

- v ponedeljek, torek in četrtek od 8. do 11. ure ter od 11.30 do 14. ure,

- v sredo od 8. do 11. ure ter od 12. do 16. ure in

- v petek od 8. do 11. ure.

Zaščitni ukrepi pred vstopom v Mestno blagajno:

- v prostoru se hkrati lahko nahaja zgolj ena stranka,

- obvezno je nošenje zaščitne maske,

- ob vstopu si je treba razkužiti roke,

- upoštevati varnostno razdaljo 1,5 - 2 m.

 • Pisarna za stranke je ZAPRTA za poslovanje. 

Uporabnike naših storitev pozivamo, da zadeve urejajo preko telefona ali elektronske pošte in uporabljajo sodobne elektronske poti za opravljanje storitev - plačevanje z e-računi, elektronski obrazci.

Kontakti za stranke:

Splošne informacije: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 02 620 73 67

Informacije glede odvoza odpadkov: Renata Kramberger, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 02 620 73 37.

Informacije glede ogrevanja: Vesna Sedlašek, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 02 620 73 49.

Mestna blagajna: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 02 620 73 30,

Informacije za dolžnike: Tina Ela Janžekovič, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 02 620 73 62. 

Ukrepi pri izvajanju pokopališke in pogrebne dejavnosti

  • Na pogrebni slovesnosti omejitev na šest (6) ljudi.

Pogrebi in obiski pokopališč so dovoljeni v skupini do največ šest oseb ob upoštevanju priporočil NIJZ. Skupina več kot šest oseb je mogoča le, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva. Za prehajanje iz domače statistične regije v drugo statistično regijo iz razloga vzdrževanja groba svojca, šteje izjema kot dostop do storitve za nujne primere, pri čemer je treba imeti ustrezno dokazilo (npr. položnico o plačilu najema groba ipd.). 

  • Sprememba delovnega časa Ptujske cvetličarne na rogozniškem pokopališču.

V soboto, 24.10.2020, prične veljati Zakon o dopolnitvi Zakona o trgovini (Uradni list RS št. 139, z dne 9.10.2020), kar pomeni, da bodo vse trgovine ob nedeljah zaprte. Sem sodi tudi dejavnost Ptujske cvetličarne na rogozniškem pokopališču, ki od uveljavitve zakona ob nedeljah ne bo obratovala.

  • Urejanje in obisk grobov

V torek, 27.10. je začasno pričela veljati omejitev gibanja na občine. Kot določa odlok, uveljavljanje izjem velja tudi za obisk groba, vendar pod določenimi pogoji. Kot izjemo od prepovedi prehajanja občinskih meja odlok predvideva tudi nujno vzdrževanje groba, a bo moral posameznik izkazati upravičenost z dokazilom o najemu groba ali drugim ustreznim dokazilom. Kot dokazilo, da ste najemnik grobne enote, šteje najemna pogodba.

Pokličite Ptujsko cvetličarno in naročite dostavo nagrobnih aranžmajev in cvetja na grob: 02 780 03 01. Lahko pa se odločite za spletno naročilo v Ptujski cvetličarni.

Ptujska kavarna

Vlada RS je sprejela prepoved obratovanja in ponujanja storitev, zato Ptujska kavarna do preklica ne obratuje.

Šoferko

Brezplačni prevozi z električnim avtomobilom - Šoferkom, se v skladu z ukrepi ob epidemiji ne izvajajo.

Ptujski škrnicl

Trgovini Ptujskega škrnicla v času epidemije ostajata odprti v skladu z naslednjim odpiralnim časom:

  • Ptujski škrnicl I, Volkmerjeva cesta: od ponedeljka do petka, od 8:00 do 18:00, v soboto od 8:00 do 12:00, v nedeljo zaprto.
  • Ptujski škrnicl II, Mestna tržnica: od ponedeljka do petka, od 8:00 do 15:00, v soboto od 8:00 do 12:00, v nedeljo zaprto.